Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Martini Ziekenhuis schrijft weer zwarte cijfers

Mark van Dorresteijn
Het Groningse Martini Ziekenhuis heeft 2009 afgesloten met een positief resultaat. Ook in 2010 denkt Hans Feenstra, bestuurder van het ziekenhuis, zwarte cijfers te schrijven.
Martini Ziekenhuis schrijft weer zwarte cijfers

“We zien nu de eerste tekenen van herstel”, vertelt de bestuurder. “Af en toe moet je een veegploeg door een organisatie halen en dat hebben wij het afgelopen jaar gedaan. Om te beginnen is er een vacaturestop ingevoerd. Ook is er bekeken welke dbc’s winstgevend en welke verliesgevend zijn. Als we merken dat een behandeling een te grote druk op het ziekenhuis legt, zullen we toch tot een conclusie moeten komen. We hebben overigens geen dbc’s laten vallen.”

Begroting doorgeplozen

Feenstra heeft daarnaast samen met bestuurslid Paul van der Wijk de begroting doorgeplozen en bekeken op welke fronten het scherper kon. “Eens in de zoveel tijd moet dit weer gebeuren. Daar pluk je ook in latere jaren de vruchten van. We hebben onder andere een managementlaag er tussenuit gehaald en de inkoop geprofessionaliseerd.”

Toekomst

“In de toekomst gaan we werken aan een goed registratiesysteem en duidelijke communicatie richting verzekeraars. De verwachting is dat het er in 2010 opnieuw een positief resultaat wordt behaald.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Hans Feenstra nieuwe bestuurder Martini Ziekenhuis

In het Martini Ziekenhuis overlijden de minste patiënten

SP kon topbonus Martini Ziekenhuis niet voorkomen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Belangrijk is dat je als ZorgInstelling altijd een goed Registratiestysteem & een Duidelijke Communicatie met je Clienten als de Zorgverzekeraars & Huisartsen continueerd. Het EPD komt eraan dus ….heb vertrouwen in dit systeem met een hoop vraagtekens. Gehoord van Hackers , die het hele systeem in een ” No Time ” onderuit halen. Zie Moskou !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.