Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Maurice van den Bosch: koester bevlogenheid zorgmedewerkers

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Geef zorgmedewerkers de tools waarmee zij hun oorspronkelijke drive en bevlogenheid krachtig houden, vindt OLVG-topman Maurice van den Bosch. Om te investeren in mentale veerkracht ontvangt het OLVG op 21 juni Mo Gawdat, voormalig directeur van Google X en auteur van bestseller Solve for Happy.
Maurice van den Bosch, voorzitter rvb OLVG
Foto: Paul Tolenaar
Premium

Alhoewel de pieken van de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Ze weten het weer mooi te brengen. Wat te denken omm de werkelijke oorzaken te benoemen van de hoge uitstroom en het hoge ziekteverzuim. Wat te denken van te weinig handen aan bed, al bekend vanaf 1972 toen vcrplegenden (lat6er gepro0moveerd tot verpleegkundigen) en verzorgenden smeekten om meer handen aan bed en dat werd en wordt tot de dag van vandaag principieel geweigerd. (Leerling) ver[pleegkundigen en verzorgenden wordt het onmogelijk gemaakt, al decennia lang, om hun beroep op professionele wijze uit te oefenen en ook deze bestuurder hoor je daar niet over. Ook hij doet aan symptoombestrijding. Dat hierdoor door dui9zenden mensen elke dag nodeloos geleden wordt dat komt bij bestuurders en ook deze bestuurder niet binnen. Hij maakt er geen enkel woord aan vuil, Hij weet hoe (leerling) verpleegkundigen onzinnige registraties moeten verrichten, onderbetaald worden, geen medezeggenschap hebben, geen doorlopende hoog gekwalificeerde bijscholing ontvangen. Steeds meer een beroep wordt gedaan op mantelzorgers om ”zustertje en broedertje” te spelen ook al lopen zij richting burn out. Elke dag worden duizenden mensen geofferd: ”centraal staande” patienten, clienten, bewoners, mantelzorgers, (leerling) verpleegkundigen en verzorgenden en alleen maar omdat het (leerling) verpleegkundigen en verzorgenden het onmogelijk wordt gemaakt, al decennia, hun beroep op professionele wijze uit te oefenen. En dan verbazen dat het verloop zo groot is en het ziekteverzuim zo hoog. Ook deze bestuurder sluit zijn ogen voor de realiteit en doet aan symptoombestrijding.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.