Mayo Clinic: socialism in healthcare run by conservatives

De Mayo Clinic behoort al tientallen jaren tot het beste wat de Amerikaanse gezondheidszorg heeft te bieden. Patient safety I en II, een cultuur van samenwerken en van elkaar leren en het patiëntbelang als leidend principe: op het Zorgvisie seminar deelden Timothy Morgenthaler en Stephen Swensen de ingrediënten voor het succes.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Timothy Morgenthaler op het Zorgvisie Mayo Clinic Seminar
Timothy Morgenthaler op het Zorgvisie Mayo Clinic Seminar, foto: Diederik van der Laan/Dutch photo agency

Het grootse ziekenhuis ter wereld, omzet ruim 10,5 miljard dollar, is het enige dat in alle lijstjes consistent tot de top-3 behoort. Voor wat het waard is. Want hoe goed is een ziekenhuis? Hoe weet u dat uw patiënten echt veilig zijn? Timothy Morgenthaler, directeur patiëntveiligheid, werpt de vraag op tijdens het Zorgvisie Seminar met de Mayo Clinic op 20 november in Landgoed Duin- en Kruidberg in Santpoort. ‘Ik denk dat u patiëntveiligheid uitdrukt in een lager percentage infecties of fouten. Is het niet vreemd dat we een negatieve definitie hebben van patiëntveiligheid?’

Patient safety I is belangrijk

Morgenthaler gaat

0
511

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.