Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Groep weert ongevaccineerde kinderen van kraamafdeling

Mark van Dorresteijn
De MC Groep heeft besloten dat ongevaccineerde kinderen niet op bezoek kunnen komen op de Kinderafdeling en Kraamafdeling. Reden hiervoor is dat hier baby’s opgenomen zijn die vanwege hun leeftijd nog niet zijn gevaccineerd.
MC Groep weert ongevaccineerde kinderen van kraamafdeling

In het verzorgingsgebied van MC Groep zijn gemeentes waar veel ongevaccineerde gezinnen wonen. Dit vergroot de kans op bezoek door ongevaccineerde kinderen, en dat maakt deze maatregel noodzakelijk. MC Groep zorgt er hiermee voor dat er geen besmetting in het ziekenhuis kan plaatsvinden en de opname voor baby’s veilig is. Ongevaccineerde kinderen en (jong)volwassen patiënten kunnen wel gewoon opgenomen worden in de ziekenhuislocaties van MC Groep. Op de Kinder- en  Kraamafdelingen worden zij dan geïsoleerd verpleegd. De maatregel blijft van kracht zolang de mazelenepidemie in Nederland actief is.

Inenting

De eerste mazelen (BMR) vaccinatie wordt in Nederland gegeven als een kindje 14 maanden is. Tot die tijd zijn zij onbeschermd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.