Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Haaglanden verliest kort geding van Lange Land

Mark van Dorresteijn
Het Lange Land Ziekenhuis hoeft geen dienstverlening op het gebied van pathologie en medische microbiologie af te nemen van Medisch Centrum Haaglanden (MCH). Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag besloten.
MC Haaglanden verliest kort geding van Lange Land

MCH probeerde in een kort geding af te dwingen dat het Lange Land na 16 februari 2014 een bestaand contract tegen lagere tarieven zou voortzetten voor een periode van vijf jaar. Het ging om de voorzetting van diensten op het gebied van pathologie en medische microbiologie.

Kort geding

Het Lange Land heeft volgens de rechter op ondubbelzinnige wijze duidelijk gemaakt dat het niet akkoord gaat met de door MCH gestelde voorwaarde en dat het alleen bereid is de dienstverlening door MCH voort te zetten indien MCH marktconforme tarieven hanteert. Daarbij waren de tarieven van het MCH hoger, waardoor het Lange Land bij een andere aanbieder een grote kostenbesparing kon realiseren. Zelfs na toepassing van een korting bleken de prijzen van de dienstverlening van MCH nog altijd aanzienlijk duurder dan die van andere aanbieders. Aangezien de rechter geen bindende afspraken vond en partijen de mogelijkheid hadden om de onderhandelingen af te breken, stelde de rechter het Lange Land in het gelijk.

Juridische zaken

De zorg is aan verandering onderhevig, daarnaast zijn er regelmatig conflicten. Dit zorgt voor onduidelijkheid en onzekerheid. De oplossing komt dan vaak uit het juridische circuit. In het dossier juridische zaken leest u over juridische kwesties, rechtszaken en het scheidsgerecht.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.