Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MCA Gemini Groep gaat plannen met ORTEC

Mark van Dorresteijn
De ziekenhuizen Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en Gemini Ziekenhuis in Den Helder, hebben gekozen voor ORTEC om de personeelsplanning van hun ruim 5000 medewerkers te beheersen.
MCA Gemini Groep gaat plannen met ORTEC
Foto: ANP

MCA en Gemini Ziekenhuis werken sinds 2009 samen als fusieorganisatie MCA Gemini Groep. Als gefuseerde organisatie wil de MCA Gemini Groep een eenduidige planning. Van twee planningssystemen stapt het ziekenhuis daarom over op ORTEC Harmony. Jolanda Steunenberg, hoofd HR Control/Beleid/Advies van de MCA Gemini Groep: ‘Met ORTEC willen we de ‘productie’ leidend laten zijn voor de personele inzet. Alleen dan kunnen we de handen aan het bed optimaal benutten en dus de patiënt de zorg leveren die hij van ons verwacht.’

Complicerende factoren

Steunenberg vervolgt: ‘Uitgangspunt van MCA Gemini is dat roosteren van personeel bij een omvang van 5000 medewerkers een vak geworden is.  Door de jaren heen zijn steeds meer complicerende factoren deel gaan uitmaken van het roosterproces. Je moet hierbij denken aan de CAO- regels, jaarurensystematiek en recent de nieuwe wet op verlofregistratie. Roosteren is niet zomaar meer iets dat als neventaak moet worden opgepakt . Wij willen dan ook de rol van roostermaker professionaliseren. De ruim 150 planners voorzien van de planningsoplossing ORTEC Harmony maakt deel uit van dit professionaliseringproces.’

Koppeling

De bedoeling is dat de MCA Gemini Groep vanaf begin 2014 live is met het systeem. ORTEC Harmony zal bij MCA Gemini Groep gekoppeld worden met Profit van Zorg Initiatief-partner AFAS.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.