Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

McKesson en Jouw Omgeving realiseren cliëntportaal Accare

Mark van Dorresteijn
McKesson en Jouw Omgeving hebben samen een nieuw cliëntenportaal bij Accare geïmplementeerd. Hierdoor ontstaat een integrale koppeling tussen de e-healthbehandelingen van de Accare-organisatie, ROM van RoQua en het epd van McKesson.
McKesson en Jouw Omgeving realiseren cliëntportaal Accare
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Afspraakgegevens van de cliënt, gegevens van zorgverleners die een behandelrelatie hebben en het behandelplan worden uit het xmCare epd opgehaald en in het cliëntportaal getoond. Met deze generieke informatie-uitwisselingstechniek van McKesson, is Jouw Omgeving en daarmee ook andere e-health- en patiëntportaal-ontwikkelpartijen, in staat eenvoudig gegevens aan te bieden en die op eigen wijze te presenteren en positioneren in hun cliëntenportaal. De veiligheid van uitwisseling wordt gewaarborgd door middel van een 2-factor authenticatie. Jan Wouda, product marketing manager McKesson: ‘Met deze oplossing heeft McKesson e-health “ontketend”. Deze generieke techniek maakt uitwisseling van specifieke gegevenssets mogelijk met alle oplossingen van partijen in de keten, dus ook het gemeenteportaal, digitaal jeugddossier en regionale zorgportalen.’

Epd en Jouw Omgeving

De vormgeving van het portaal is op jongeren afgestemd en biedt de mogelijkheid de digitale omgeving naar eigen smaak in te richten. Binnen het portaal kunnen ook de vragenlijsten voor de behandeleffectmeting (ROM) door een cliënt gestart worden. De oplossing laat volgens de partijen goed de onderscheidende kracht zien van verschillende systemen. Het epd is gericht op registratie terwijl Jouw Omgeving zich richt op de behandeling van cliënten.

Epd / LSP

Medische gegevens van patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.