Collegiale controle op dossiervoering in UMC Utrecht

Collegiale controles en de accreditatie van de Joint Commission International (JCI) moeten zorgen voor een betere dossiervoering in het UMC Utrecht. De raad van bestuur heeft naar aanleiding van een onderzoek naar de gemiste diagnose bij Adrienne Cullen besloten beleid te maken op betere dossiervoering. 

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Controle op dossiervoering
Beeld: 3Dmask/Fotolia

De raad van bestuur reflecteerde deze week op het Systematische Incident Reconstructie en Evaluatie (SIRE)-onderzoek naar de zaak-Cullen. Dit onderzoek is ook openbaar gemaakt. Het SIRE-onderzoek laat zien dat er meer tekortkomingen zijn geweest dan tot nu toe bekend was.

Bewustwording

Zo is dossiervoering bij mevrouw Cullen niet in orde geweest. Vier van de zeven mogelijke veiligheidsbarrières die niet zijn gebruikt gaan over dossiervoering. Het UMC Utrecht gaat daarom het beleid rond dossiervoering en correspondentie regelmatig onder de aandacht brengen van de medische staf en de uitvoering ervan toetsen. Zorgverleners moeten zich bewust zijn van het belang van goede

0
431

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.