Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

McKesson overgenomen door Symphony Technology Group

Mark van Dorresteijn
McKesson Nederland is overgenomen door de Symphony Technology Group (STG) en verandert de bedrijfsnaam in quCare Solutions. Naast de Nederlandse tak heeft ook enkele Europese zorgtechnologie activiteiten van McKesson Corporation overgenomen.
McKesson overgenomen door Symphony Technology Group
Foto: ANP - Lex van Lieshout

quCare Solutions zegt de strategie voort te zetten en te blijven werken aan innovatieve oplossingen voor de producten xCare, xmCare en FoodCare. ‘McKesson Corporation is de afgelopen 15 jaar een fantastische aandeelhouder geweest en heeft geholpen bij het bouwen van een geweldig bedrijf. Met quCare verwerft STG een sterk platform voor verdere ontwikkeling. STG heeft ruime ervaring in het bouwen van succesvolle softwarebedrijven en heeft met drie recente investeringen een duidelijk commitment naar de gezondheidszorg’, aldus Christophe Boutin, general manager van quCare Solutions.

Sterke marktleiders

‘We werden aangetrokken door het kwalitatief hoogwaardige klantenbestand van quCare binnen de ziekenhuis- en ggz-markt. Wij geloven dat het gebruik van technologie in belang zal blijven toenemen voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg en efficiency in zorginstellingen. We zijn er van overtuigd dat het Nederlandse zorgsysteem sterke marktleiders nodig heeft die innovatieve toepassingen ontwikkelen om de huidige en toekomstige uitdagingen van zorgverleners en hun patiënten binnen de integrale keten te adresseren’, aldus Marshall Haines, managing director van STG.

McKesson Nederland in de verkoop

Medio 2013 werd bekend dat McKesson de Nederlandse, Engelse en Franse divisie in de verkoop zette. Marc Sterenberg, commercieel directeur Nederland van McKesson, liet weten dat er sprake was van een strategische heroriëntatie. ‘De Europese markt is slechts een relatief klein deel van McKesson. De verkoop vindt overigens niet plaats uit financiële overwegingen’ Voor de zorginstellingen en werknemers verandert weinig. Ook aan de producten wordt volgens de bestaande plannen doorontwikkeld. ‘Een aantal jaren terug zijn we via acquisitie overgenomen door McKesson’, zegt Sterenberg. ‘Toen hadden we al onze eigen producten, klanten en kennis. We hebben geen producten overgenomen of “vertaald” vanuit Amerika, maar hebben alles zelf ontwikkeld. Natuurlijk hebben we meegekeken en Amerika gevolgd, maar we zijn altijd lokaal blijven ontwikkelen. Om die reden vertrouwen we op continuïteit.

Symphony Technology Group

Symphony Technology Group (STG) is een strategisch private equity bedrijf met als missie het investeren in – en bouwen van – succesvolle technologie en diensten bedrijven over de hele wereld. STG’s huidige portfolio bestaat uit 15 internationale bedrijven.

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.