Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meander en Tergooi presenteren regiovisie

De raden van bestuur en de medische staven van Meander Medisch Centrum en Tergooi hebben hun gezamenlijke regiovisie gepresenteerd.
Meander en Tergooi presenteren regiovisie
Foto: ANP MARCEL ANTONISSE

Meander en Tergooi gaven in september 2013 aan met elkaar te willen samenwerken. Intussen hebben zij gezamenlijk de regiovisie ‘Zorg gezond door samenwerking’ geschreven die de contouren schetst voor een optimale intensieve samenwerking. Het komt er in feite op neer dat er sprake is van één organisatie met twee werkmaatschappijen met elk
specifieke speerpunten die zo behouden blijven voor de regio.

Complexe zorg

De samenwerking tussen beide ziekenhuizen maakt de concentratie mogelijk van hoog specialistische/complexe zorg en spreiding van een breed aanbod aan ziekenhuiszorg, dicht bij de patiënt. Samenwerking van beide ziekenhuizen en bundeling van de krachten zullen leiden tot een sterk aanbod van innovatieve, complete en toegankelijke ziekenhuiszorg in de gehele regio. Ook de kwaliteit van de opleidingen binnen de ziekenhuizen worden hiermee verhoogd. Op het gebied van de ondersteunende diensten zullen Meander Medisch Centrum en Tergooi gaan samenwerken om de doelmatigheid van de ziekenhuizen te bevorderen.

Fusie

Meander en Tergooi willen hun samenwerking verder intensiveren en gaan de komende periode mogelijkheden voor een bestuurlijke fusie per januari 2016 onderzoeken. Het is de bedoeling dat er één bestuurlijke aansturing komt van de beide ziekenhuizen.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.