Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meander kiest winnaar zorginnovatie van het jaar

Redactie Zorgvisie
Tijdens een symposium over de kwaliteit van zorg is de winnaar bekend gemaakt van de zorginnovatie van het jaar in het Meander Medisch Centrum. Medewerkers presenteerden vorige week een nieuw project waaraan zij een jaar lang hebben gewerkt.

De hoofdprijs van het jaarlijkse symposium is de Peter-Kreekprijs, vernoemd naar de overleden bedenker en vroegere internist van het Meander. De winnaar was de afdeling kindergeneeskunde met hun project: ‘Het zal jouw kind maar zijn!’ Het winnende project houdt in dat medewerkers van de afdelingen acute zorg kindergeneeskunde en spoedeisende hulp ieder jaar worden geschoold in de opvang van ernstig zieke kinderen.

Meanders Meesterwerken

Ruim 200 mensen bezochten dit vierde kwaliteitssymposium van het Meander Medisch Centrum met de naam ‘Meanders Meesterwerken’. Zeventien projecten werden gepresenteerd en de inzendingen waren heel divers. De eerste elektronische registratie van geneesmiddelen bij de apotheek volgde bijvoorbeeld op een uitleg over de mogelijkheid voor nierpatiënten om tijdens hun vakantie te dialyseren op de locaties Amersfoort Lichtenberg en Harderwijk.

Kwaliteit van zorg

“Met Meanders Meesterwerken wordt het begrip kwaliteit concreet en zichtbaar”, looft Meander. “Bovendien werkt zo’n middag inspirerend en brengen medewerkers op nieuwe ideeën.” (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Eerste winnaars Innovatie Award

Scriptieprijzen innovaties in de zorg zijn uitgereikt

Operatiekamers Meander Medisch Centrum weer veilig

Meander Medisch Centrum stelt operaties uit

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.