Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Meander MC evacueert 138 patiënten

Mark van Dorresteijn
Meander Medisch Centrum locatie Lichtenberg heeft zaterdagavond 138 patiënten uit voorzorg geëvacueerd. 34 patiënten konden eerder naar huis. Reden voor de evacuatie was een onbetrouwbare stroomvoorziening. Patiënten kunnen vermoedelijk in de loop van volgende week terugkeren.
Meander MC evacueert 138 patiënten

De evacuatie van de patiënten duurde tot even na half drie in de nacht van zaterdag op zondag. Ze werden naar andere locaties van het ziekenhuis gebracht, de locatie Elisabeth in Amersfoort en de locatie in Baarn. Twaalf patiënten van de cardiologie-afdeling en de zieken die extra zorg nodig hebben, zijn overgebracht naar andere ziekenhuizen in de regio. 34 andere patiënten die op het moment van evacuatie in het ziekenhuis lagen, mochten naar huis.

Ambulances in de rij

Voor de deur van het ziekenhuis stond zaterdagavond een lange rij ambulances. Ziekenhuizen uit de wijde omtrek, zoals Amsterdam, Rotterdam en Zwolle, stuurden ambulances om te helpen. Een woordvoerder van het ziekenhuis noemde de hulp van collega-ziekenhuizen “hartverwarmend”. Het personeel van de locatie Lichtenberg gaat aan de slag op de andere twee locaties van het Meander Medisch Centrum.Klik op de foto’s of op ‘volledig beeld’ voor de beste weergave van de foto’s. De serie is tevens te bekijken op de fotowebsite Flickr.com.

Problemen met stroomvoorziening

Vrijdag ontstond er brand in een transformatorhuis. Na de brand schakelde het ziekenhuis over op de noodstroomvoorziening. Zaterdagmiddag ontstond echter kortsluiting tijdens de herstelwerkzaamheden in het transformatorhuis. Twee technici raakten lichtgewond. Het ziekenhuis ontkent dat de problemen met de stroom te maken hebben met achterstallig onderhoud. De locatie Lichtenberg sluit in 2013. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.