Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meander MC laat patiënten eerste paal slaan

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Patiënten van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort mogen de eerste paal slaan van de nieuwbouw.
Meander MC laat patiënten eerste paal slaan

Vrijdag 27 augustus is de officiële start van de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe ziekenhuis. Het nieuwe ziekenhuis is ontworpen om de patiënt alle zorg en privacy te geven die hij nodig heeft. “Wij stellen de patiënt centraal en daarom is het symbolisch dat patiënten de eerste paal slaan”, zo stelt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Eervol

Het Meander heeft vier ex-patienten benaderd, ‘voor wie het Meander ertoe heeft gedaan’. Dit zijn drie volwassenen en een jongetje met zijn moeder. Allemaal vinden ze het een grote eer, zo zegt de woordvoerder. Hoe het slaan van de eerste paal technisch gaat plaatsvinden, moet nog blijken. Naast de vier patiënten doen ook de drie bestuursleden van het Meander en de voorzitter van de medische staf mee aan het slaan van de paal. Andere hoogwaardigheidsbekleders zitten in het voorprogramma. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Financiering nieuwe ziekenhuis Meander definitief rond

Start nieuwbouw Meander Medisch Centrum

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.