Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meavita: ‘Bussemaker helpt thuiszorg om zeep’

“De staatssecretaris helpt de zorg om zeep”, zegt Anneke Kooijman, woordvoerder van Meavita op de site van Zorg en Welzijn naar aanleiding van gedwongen ontslagen. Vakbonden Abvakabo FNV en CNV zeggen in datzelfde artikel dat de tekorten van Meavita toe te schrijven zijn aan wanbeleid.

Meavita heeft jarenlang op te grote voet geleefd”, zegt Linda Groen, regiobestuurder van de Abvakabo FNV in Zorg en Welzijn. “De ontslagen zijn niet alleen het gevolg van de Wmo. De interne administratie is een chaos en er zijn verkeerde investeringen gedaan.”

Meavita Thuis

Een voorbeeld van een verkeerde investering in het artikel is de lancering van Meavita Thuis . Hierbij kunnen cliënten via een tv-foon verbinding krijgen met hulpverleners. Maar Meavita ziet dit niet als ‘foute’ investering. Kooijman in Zorg en Welzijn: “We hebben inderdaad investeringen gedaan, maar deze hebben niet geleid tot het kastekort waarmee we nu kampen. Meavita Thuis was een investering van 17 miljoen euro. Daarvan hebben we 8,5 miljoen euro terugontvangen via subsidies. Het is een project met een looptijd van vijf jaar. In 2007 hebben we twee miljoen euro geïnvesteerd in het systeem.”

Administratieve chaos

Wat betreft de administratieve chaos van de zorgaanbieder zegt Kooijman: “We hebben de administratie inderdaad niet precies op orde. Maar dat is natuurlijk niet de oorzaak van de tekorten. Interne en externe zaken zijn oorzaken van het verlies. De wanorde van de administratie speelt een rol, maar vooral de gevolgen van de Wmo én van de efficiencykorting.” Lees hier het hele artikel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.