Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meavita krijgt WMO-gunning in Den Haag

De aanbesteding van de huishoudelijke hulp in Den Haag leidt niet tot ingrijpende verschuivingen. Monopolist Meavita krijgt een gunning.

Den Haag hanteert voor de aanbesteding het Zeeuwse model. Daarin krijgt een groot aantal zorgaanbieders een gunning en stelt de gemeente een vaste prijs vast. Van de 22 aanbieders die hebben ingetekend hebben er 11 een gunning gekregen. Die leveren nu ook al 92 procent van de huishoudelijke hulp.

Honderden moeten switchen

Dominante partij is Meavita dat nu een marktaandeel heeft van ongeveer 90 procent. Daardoor behouden circa 14.000 cliënten hun vaste hulpverlener. Ongeveer 500 mensen zullen waarschijnlijk moeten switchen van zorginstelling, aldus WMO-woordvoerder Nico Mokveld.

Meer eenvoudige hulp

De landelijke trend van sterke toename van de eenvoudige hulp, zal zich ook in Den Haag voordoen, verwacht Mokveld. De gemeente gaat ervan uit dat de zorgorganisaties daar rekening mee hebben gehouden. De prijs voor eenvoudige huishoudelijke hulp is 13,75 euro, voor complexere huishoudelijke zorg is dat 20,95.

De gunningen zijn definitief vanaf 30 mei en gaan 1 juli in. Ze hebben een looptijd van anderhalf jaar. (BK)

Lees ook:

Redding voor Zeeuws WMO-model

Website:

– Meavita

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.