Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meavita, Sensire en Thuiszorg Groningen fuseren

MAARSSEN - Meavita en Sensire/Thuiszorg Groningen fuseren per 1 januari 2007. De twee willen landelijk werken en investeren in telezorg.

Het gezamenlijke personeelsbestand omvat 20.000 mensen, de omzet bedraagt 465 miljoen euro. “De markt in Den Haag kan maar één kant op en dat is krimp. Wij willen groeien”, zegt bestuursvoorzitter Daan van de Meeberg van het Haagse Meavita. “Wij geloven in een fusie als het beste middel daartoe. We kiezen voor landelijke spreiding.”

Innovatie

Innovatie is een belangrijke reden voor de fusie, zegt Van de Meeberg. “Je moet geld hebben om te innoveren en je moet markt hebben om je innovatie uit te rollen.” De beide organisaties investeren allang in thuiszorgtechnologie en denken dat dat gezamenlijk efficiënter kan.

Nma

De Nederlandse Mededinginigsautoriteit ziet geen beletsel voor de nieuwe landelijke organisatie. De twee organisaties meldden hun voornemen in april 2006 aan en kregen binnen twee weken groen licht.

Bestuur

Het nieuwe bestuur van de combinatie zal bestaan uit Jennyke Kuiper, Daan van de Meeberg en Sylvie Schoenmaker met als bestuursvoorzitter Theo Meuwese, die eerder dit jaar overstapte van Meavita naar Sensire. (ZorgVisie – Krista Kroon)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.