Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Mededingingsjuristen hekelen rol NMa in de zorg

Verschillende mededingingsspecialisten uiten in het Financieele Dagblad vandaag felle kritiek op de rol van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in de zorg. Volgens de krant neemt de kritiek in het veld op de NMa alleen maar toe.
Mededingingsjuristen hekelen rol NMa in de zorg

Partner Weyer VerLoren van Themaat van advocatenkantoor Houthoff Buruma zegt in het FD: ‘Het lijkt erop dat de NMa straffeloos links en rechts boetes kan opleggen en juridische proefballonnetjes kan oplaten op kosten van de maatschappij.’ Hij vindt dat de kartelwaakhond de zorg onnodig op kosten jaagt door de tot nu toe vruchteloze acties in deze markt. Hiermee doelt hij onder andere op de door de rechter vernietigde miljoenenboetes in de thuiszorg.

Mededinging

Ook Mededingingsspecialist Pierre Bos van BarentsKrans geeft zijn visie in de krant. ‘De NMa blaast proefbalonnen op. Ze zoekt de grenzen van de wet op, maar doet haar huiswerk soms erg slecht. De zorginstellingen betalen dan de kosten.’

Marcel Canoy

Hoogleraar zorgeconomie Marcel Canoy neemt het op voor de NMa. ‘De zorg moet zich gewoon aan de Mededingingswet houden en de NMA houdt daar naar eer en geweten toezicht op.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Hup NMa

NMa ziet definitief af van thuiszorgboetes

LHV dient klacht in bij NMa na interview Don

Rechter verwerpt NMa-boete thuiszorg

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Men moet niet verwijtend blaffen naar de NMa maar naar de politiek die dit allemaal bedacht. Ook al krijgt de NMa bij de rechter ongelijk in bepaalde zorgzaken dan nog heeft ze formeel erop toe te zien dat ze een wet uitvoert die ook op de “zorgmarkt” van toepassing is. Kan Canoy alleen maar gelijk geven.
    De wetgever is aan zet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.