Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medical Delta benoemt elf hoogleraren

Mark van Dorresteijn
De hoogleraren richten zich op zorgverbetering met nieuwe technologie. Nooit eerder werden zoveel hoogleraren tegelijk geïnstalleerd. De hoogleraren hebben allen een dubbelaanstelling. Zij zijn verbonden aan de TU Delft en aan het Erasmus MC of het Leids UMC.
Medical Delta benoemt elf hoogleraren

In Medical Delta werken medici en ingenieurs samen. Het elftal hield vandaag een oratie tijdens het MedTechWest event over enerzijds hun werkgebied, maar vertelden ook welke impact de samenwerking tussen ingenieurs en medici op de zorg heeft en nog gaat hebben.

Samen werken aan nieuwe vindingen

De hoogleraren hebben gemeen dat ze werken aan uitvindingen waarbij ze met de nieuwste technologie de zorg willen verbeteren. Ze willen niet alleen de zorg goedkoper en toekomstbestendig maken maar vooral beter voor de patiënt. Door minder ingrijpende behandelingen zijn patiënten sneller weer op de been of hoeven zelfs helemaal niet ziek te worden. Juist de samenwerking tussen ingenieurs en medici leidt volgens de Medical Delta tot bijzondere uitvindingen. Artsen weten namelijk alles over ziektes en het menselijk lichaam en ingenieurs alles over de nieuwste technieken. De hoogleraren werken bijvoorbeeld aan technieken waarbij artsen vooraf aan de ingreep eerst bijna levensecht kunnen oefenen. Een andere hoogleraar laat zich inspireren door de natuur (inktvistentakels en wespenangels). Ze ontwikkelt stuurbare naalden, vervormbare katheters en waterstraalsnijden bij kraakbeenbehandelingen.

Het elftal

De volgende Medical Delta hoogleraren zijn geïnstalleerd:

Prof.dr.ir. Ton van der Steen
Prof.dr.ir. Boudewijn Lelieveldt
Prof.dr. Wiro Niessen
Prof.dr. Jenny Dankelman
Prof.dr. Frank Willem Jansen
Prof.dr.ir. Nico de Jong
Prof.dr. Hans Tanke
Prof.dr.ir. Richard Goossens
Prof.dr.ir. Edward R. Valstar

Prof.dr. Frans van der Helm

Prof.dr.ir. Lucas van Vliet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.