Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Medisch specialisten tekenen voor zorgakkoord

Als laatste van de betrokken partijen stemmen ook medisch specialisten in met het akkoord voor de curatieve zorg. ‘Medisch specialisten begrijpen dat ze in deze economische situatie hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor een betaalbaar en houdbaar zorgstelsel’, zegt Frank de Grave, voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Medisch specialisten tekenen voor zorgakkoord
Foto: ANP Koen Suyk

Begin juli heeft minister Edith Schippers van VWS het zorgakkoord gesloten met de brancheorganisaties van ziekenhuizen, medisch specialisten, ggz, huisartsen, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties. De partijen hebben een maximum groeipercentage van de zorguitgaven afgesproken van 1,5 procent in 2014 en 1 procent van 2015 tot en met 2017. Het akkoord moet een besparing van 1 miljard euro opleveren. De koepels hebben het akkoord de afgelopen maanden ter goedkeuring aan hun  leden voorgelegd. Op de medisch specialisten na, hebben ze allemaal ingestemd.

Geen gedoe rond medisch specialisten

Ook de Orde van Medisch Specialisten (OMS) gaat het akkoord ondertekenen. De OMS heeft groen

1
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.