Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Medisch specialistisch bedrijf is een weeffout’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Ziekenhuisdirecteur en medisch specialist Douwe Biesma is overtuigd van de meerwaarde van de medisch specialist in vrije vestiging, maar het medisch-specialistisch bedrijf ziet hij als een weeffout. Dat zegt hij in een interview over zijn boek ‘De medisch specialist is (g)een alleskunner’.
Douwe Biesma
Douwe Biesma
Premium

Vrijgevestigde medisch specialisten in maatschappen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. @vkconsult: dan heb je er niets van begrepen. Hij stelt juist dat het arbeidsethos en de inzet van de vrijgevestigden groter is dan van de loondiensters. Dat is dagelijks te merken in de meeste algemene ziekenhuizen waar de bulk van de cure in NL wordt geleverd.
   Iedereen in loondienst? Reken maar op lange wachtlijsten, afnemende innovatie en klein maar niet onbelangrijk detail: wie gaat alle praktijken afkopen???

  2. Lees alle reacties
  3. mooie woorden van Douwe, die spreekt uit ervaring.
   misschien ziet hij de medische staf als een machine waarvan niet alleen de onderdelen top moeten zijn, maar ook de verbinding tussen die onderdelen. wat doet hij in het ziekenhuis aan het onderhoud van die machine? daarmee staat of valt de kwaliteit van de zorg.
   zijn boek ga ik lezen, en kom er zeker bij hem op terug.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.