Medisch specialistisch bedrijf is een weeffout’

Ziekenhuisdirecteur en medisch specialist Douwe Biesma is overtuigd van de meerwaarde van de medisch specialist in vrije vestiging, maar het medisch-specialistisch bedrijf ziet hij als een weeffout. Dat zegt hij in een interview over zijn boek ‘De medisch specialist is (g)een alleskunner’.
Douwe Biesma
Douwe Biesma

Vrijgevestigde medisch specialisten in maatschappen onderscheiden zich door zelfstandigheid en ondernemerschap, stelt Douwe Biesma, medisch specialist en voorzitter raad van bestuur in hry St. Antonius in Nieuwegein. ‘Als er een maat ziek wordt en een maatschap dreigt de productie niet te halen, dan regelen de ander maten dat het toch goed komt. Ze voelen zich verantwoordelijk voor hun eigen winkel. Daar heb je als ziekenhuisbestuur geen omkijken naar. Als er problemen zijn binnen de maatschap, dan komen ze in hun vrije tijd samen om het op te lossen. De arbeidsethos is net iets intenser dan bij specialisten in loondienst.’

Ondernemerschap

3
319

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.