Medisch specialistisch bedrijf is een weeffout’

Ziekenhuisdirecteur en medisch specialist Douwe Biesma is overtuigd van de meerwaarde van de medisch specialist in vrije vestiging, maar het medisch-specialistisch bedrijf ziet hij als een weeffout. Dat zegt hij in een interview over zijn boek ‘De medisch specialist is (g)een alleskunner’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Douwe Biesma
Douwe Biesma

Vrijgevestigde medisch specialisten in maatschappen onderscheiden zich door zelfstandigheid en ondernemerschap, stelt Douwe Biesma, medisch specialist en voorzitter raad van bestuur in hry St. Antonius in Nieuwegein. ‘Als er een maat ziek wordt en een maatschap dreigt de productie niet te halen, dan regelen de ander maten dat het toch goed komt. Ze voelen zich verantwoordelijk voor hun eigen winkel. Daar heb je als ziekenhuisbestuur geen omkijken naar. Als er problemen zijn binnen de maatschap, dan komen ze in hun vrije tijd samen om het op te lossen. De arbeidsethos is net iets intenser dan bij specialisten in loondienst.’

Ondernemerschap

3
396

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. @vkconsult: dan heb je er niets van begrepen. Hij stelt juist dat het arbeidsethos en de inzet van de vrijgevestigden groter is dan van de loondiensters. Dat is dagelijks te merken in de meeste algemene ziekenhuizen waar de bulk van de cure in NL wordt geleverd.
    Iedereen in loondienst? Reken maar op lange wachtlijsten, afnemende innovatie en klein maar niet onbelangrijk detail: wie gaat alle praktijken afkopen???

  2. Lees alle reacties
  3. mooie woorden van Douwe, die spreekt uit ervaring.
    misschien ziet hij de medische staf als een machine waarvan niet alleen de onderdelen top moeten zijn, maar ook de verbinding tussen die onderdelen. wat doet hij in het ziekenhuis aan het onderhoud van die machine? daarmee staat of valt de kwaliteit van de zorg.
    zijn boek ga ik lezen, en kom er zeker bij hem op terug.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.