Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Msb’s Rijnstate en Meander gaan samenwerken in hightech

Bert Bukman
De medisch specialistische bedrijven van Rijnstate en Meander Medisch Centrum gaan samenwerken aan de ontwikkeling van hoogwaardige technische innovaties op het gebied van medische apparatuur. Ontwikkelbedrijf NLC is partner in deze samenwerking.
Verbeterde ziekenhuiszorg
Foto: iStock

Eerder al participeerde NLC in enkele andere samenwerkingsverbanden met medisch specialistische bedrijven (msb’s) in Nederland. Tot nu toe zagen als gevolg van deze samenwerking zes nieuwe zorgbedrijven het licht.

Een woordvoerder van NLC laat weten dat de samenwerking met Rijnstate en Meander MC voor het einde van dit jaar zal leiden tot de oprichting van een nieuw zorgbedrijf. Omdat de ontwikkeling van hoogwaardige medische technologie veel tijd vergt, zullen de eerste resultaten volgens haar nog wel enige tijd op zich laten wachten.

Aanjagen

De betrokkenen zien in elk geval uit naar de samenwerking. ‘De medisch specialisten van ons ziekenhuis hebben de benodigde medische kennis en zijn enthousiast om actief bij te dragen aan innovatie binnen hun eigen sector’, aldus Frank Willems, voorzitter van het msb van Rijnstate. Zijn collega Lioe-Ting Dijkhorst-Oei van Meander MC vult aan: ‘We weten allemaal dat innovatie in de zorg noodzakelijk is, maar wij gaan dat nu ook echt aanjagen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.