Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medisch Spectrum Twente wil verbouwen na besmetting

Medisch Spectrum Twente (MST) begint, zodra de laatste patiënt de besmette intensive care-afdeling (ic) heeft verlaten, aan een verbouwing van dit deel van het hospitaal. Dat heeft voorzitter Herre Kingma van de raad van bestuur ANP laten weten.

Bij twee patiënten op de ic-afdeling werd maandag de resistente ziekenhuisbacterie Acinetobacter Baumanni aangetroffen. Op de besmette ic-afdeling liggen veertien patiënten. Die blijven daar gewoon. Pas als de laatste patiënt uit de ic-afdeling is ontslagen, kan begonnen worden met de ontsmetting van deze afdeling. Er mogen ook geen nieuwe patiënten meer naar de besmette afdeling. Daarom bouwden vijftig militairen donderdagavond op de parkeerplaats van het ziekenhuis een volwaardige intensive care-unit als noodvoorziening.

Verbouwing

Volgens Herre Kingma was de oude ic verkeerd opgezet en is een nieuwe inrichting nodig. Belangrijkste aanpassing is dat de afdeling in aparte kamers wordt verdeeld. Doordat het nu een grote ruimte is, moeten alle ic-patiënten daar door de besmetting blijven tot ze beter zijn. Voordat de verbouwing begint, zal de ruimte eerst worden ontsmet. Het kan nog weken duren voordat de laatste patiënt de ic afkan. (ANP)

Links

Medisch Spectrum Twente benoemd Ten Cate

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.