Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medische campus Land van Ooit stap dichterbij

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
De gemeente Heusden en ondernemer Jan Kelders hebben donderdag een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een medische campus op het terrein van het voormalige Land van Ooit in Drunen.
Artist Impression Campus Door Oomen Architecten
Artist impression door Oomen Architecten

Woensdag is de gemeenteraad akkoord gegaan met de plannen. De gemeente is na het faillissement van het avonturenpark in 2008 in het bezit gekomen van het bijbehorende landgoed Steenenburg. Aan de ontwikkeling van de medische campus is jaren gewerkt.

Centrum voor diagnostiek

De campus moet bestaan uit onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten en op termijn uit een centrum voor diagnostiek. De bouw van de onderzoeksfaciliteiten moeten in het voorjaar van 2019 van start gaan. Onduidelijk is of er al gebruikers zijn voor het gebouw. De gemeenteraadsleden hebben de plannen voor de ontwikkeling van het terrein ingezien onder voorwaarde van geheimhouding. Die wordt pas opgeheven als het bestemmingsplan voor het landgoed is gewijzigd. De gemeenteraad is al akkoord gegaan met restauratie van de buitenkant van het roze kasteel op het landgoed. Daarvoor is 1,4 miljoen euro beschikbaar.

Honderden arbeidsplaatsen

De gemeente rekent op honderden arbeidsplaatsen als gevolg van de medische activiteiten. Daarnaast zal de gemeente op het terrein zorgappartementen en woningen laten ontwikkelen.
Kelders heeft de ambitie om op de campus ook een diagnostisch centrum te vestigen waar ‘full body scans’ en ‘second opinions’ gedaan worden.

Persoonlijke missie

De ondernemer heeft zijn vermogen verdiend met de verkoop van industriële producten. Hij ziet het als een persoonlijke missie om meer kennis op het gebied van oncologie toegankelijk te maken voor grote groepen patiënten.