Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medische chatroulette verbindt lotgenoten

Mark van Dorresteijn
Nieuw: HealCam, een soort chatroulette waarmee mensen met een medisch probleem onderling problemen kunnen bespreken of steun vinden bij elkaar. Dat is het idee van de medische blog Medgadget.
Medische chatroulette verbindt lotgenoten

Op de website HealCam.com kunnen gebruikers met een webcam chatten of spreken met lotgenoten over aandoeningen als diabetes, gewichtsproblemen, depressie, kanker, hartproblemen of zwangerschap. HealCam koppelt personen, net als bij Chatroulette, willekeurig aan elkaar. Bevalt de gesprekspartner niet, dan kan deze eenvoudig worden ingewisseld voor een nieuwe. Het enige dat de gebruiker hoeft te doen, is het geslacht en medische aandoening invullen.

Advies of steun

De makers zijn niet bang voor misbruik. “Mensen moeten altijd uitkijken voor grappenmakers of verkeerd advies”, meent Michael Ostrovsky, arts en medeoprichter van HealCam. “De website is gericht op patiënten die onderling advies uitwisselen of steun zoeken bij elkaar. Bevalt de huidige chatpartner niet? Dan kunnen ze eenvoudig doorklikken naar een volgende gesprekspartner. We hopen dat de HealCam het patiënten mogelijk maakt om op een laagdrempelige manier lotgenoten te vinden.”

Toekomst

In de toekomst denkt Ostrovsky aan een registratiesysteem. “Op die manier kunnen bezoekers makkelijker opnieuw met elkaar in contact komen. Ook denken we eraan om meer functies toe te voegen zodat de mogelijkheid tot discussie toeneemt. Toch blijven we ons er vooral op richten lotgenoten met elkaar in contact te brengen via de HealCam.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Radboud start digitaal platform voor jonge kankerpatiënten

Wildgroei online hulp werkt averechts

Chatrobot licht jongeren voor over seks en drugs

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.