Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Meer dan vijftig zorgovernames in 2012

Het aantal samenwerkingsovereenkomsten tussen zorgpartijen verdubbelt dit jaar naar verwachting ten opzichte van 2011. Dat schrijft adviesbureau Boer & Croon in een marktanalyse. De adviseurs gaan uit van vijftig overnames in 2012.
Meer dan vijftig zorgovernames in 2012

Vorig jaar waren er nog geen dertig overnames in de zorg. De becijfering van Boer & Croon sluit de farmaceutische industrie en bestuurlijke fusies van zorginstellingen uit. De focus van de analyse ligt puur op overname van aandelen, activa transacties dan wel het stichten van een joint venture.

Groei overnames

Dagmar Enklaar, partner bij Boer & Croon: ‘Reden voor het alsmaar stijgende aantal overnames in het segment zorg is de drang naar krachtenbundeling en efficiency, dit als gevolg van de bezuinigingen. Bovendien merken we dat het begrip van de werking van de gezondheidszorg in Nederland onder investeerders toeneemt. Waardoor men risico’s beter kan inschatten.’

Private equity

Een substantieel deel van de overnames in de zorg (tussen de 30 en 40 procent) wordt gedaan door private equity. Enklaar: ‘We signaleren dat investeerders steeds meer kennis krijgen over de markt. Hierdoor kunnen zij risico’s beter inschatten en durven zij eerder te investeren in zorgverlening. Dat zien we ook terug in de cijfers.’ Volgens Enklaar zorgen private investeerders voor een efficiëntieslag in de zorgmarkt. ‘Iets wat in tijden van bezuinigingen zeer gewenst is.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer

Overview overnames Boer & Croon

Mogelijk overname zorghotels Rode Kruis

Overname Psydon door Riethorst waarborgt ggz-zorg doven

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.