Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer MRSA in Zeeuws-Vlaanderen

In Zeeuws-Vlaanderen zijn meer mensen drager van de MRSA-bacterie dan in de rest van het land. Dat blijkt uit een onderzoek door stichting ZorgSaam bij verpleeg- en verzorgingshuizen. Dit meldt Omroep Zeeland.

Zeeuws-Vlaanderen heeft een grote MRSA-druk uit België, waar de bacterie veel vaker voorkomt. De toenemende vergrijzing zorgt voor een extra probleem, omdat ouderen vatbaarder zijn voor de bacterie. Twee jaren geleden is een regionaal beleid opgezet, gebaseerd op de lokale situatie. Tot 2002 was het beleid vooral gericht op het ziekenhuis. Via screening, isolatie en behandeling van positieve gevallen kon de prevalentie laag gehouden worden. Vanaf 2007 werd het beleid ook naar zorginstellingen uitgebreid.

MRSA zorginstellingen

Bewoners van vier verpleeghuizen en twaalf verzorgingshuizen gescreend. Bij dertig bewoners werd MRSA geconstateerd, maar geen enkele bewoner vertoonde een infectie met MRSA, zo blijkt uit het onderzoek van ZorgSaam. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Antibioticagebruik boeren vergroot MRSA-risico

MRSA op afdeling Neurologie Maasziekenhuis

Belgisch/Nederlands onderzoek naar preventie mrsa

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.