Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Meldcode kindermishandeling actief in zorg

Verschillende partijen in de jeugdzorg en de ggz maken vandaag samenwerkingsafspraken tegen kindermishandeling en seksueel misbruik. Het gaat om zorgvuldige uitwisseling van persoons- en medische gegevens bij vermoedens van kindermishandeling in het kader van de verplichte meldcode.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Meldcode kindermishandeling actief in zorg

Professionals in verschillende sectoren zijn verplicht om vanaf 1 juli 2013, met de invoering van de  wet verplichte meldcode, vermoedens van kindermishandeling te melden. De afspraken die vandaag worden gemaakt, hebben betrekking op een open werkwijze bij het doen van een melding en het opvragen en verstrekken van gegevens. Daarnaast zal de nieuwe ‘Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik’ zorgen voor regionale of lokale afspraken tussen Jeugdzorg en de ggz en gezondheidszorg. De betrokken partijen zijn de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, de Vereniging Vertrouwensartsen Kindermishandeling, de Raad voor de Kinderbescherming, de KNMG en het Inter Provinciaal Overleg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.