Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Melvin Samsom wordt vicevoorzitter NFU

Mark van Dorresteijn
Melvin Samsom, voorzitter van de raad van bestuur van het Radboudumc, is sinds 1 september vicevoorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).
Melvin Samsom wordt vicevoorzitter NFU

Samsom is sinds 2007 lid van de raad van bestuur van het Radboudumc. Als portefeuillehouder patiëntenzorg legde hij de basis voor een sterk kwaliteit en veiligheidsbeleid. In 2011 werd Samsom voorzitter van de raad van bestuur. Het bouwen aan een innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg is een van zijn belangrijkste doelen in deze functie.

Ervaring

Samsom volgde zijn studie geneeskunde in Gent en specialiseerde zich tot internist/maag-, darm- en leverarts. Hij promoveerde in 1995 in Utrecht op het proefschrift Disordered motor function of the stomach and small intestine in type l diabetes mellitus en werd universitair hoofddocent maag-, darm- en leverziekten. Als KNAW fellow werkte hij in het Royal Adelaide Hospital (SA) en in de Mayo Clinic (USA). Hij is sinds 2004 hoogleraar.

Samenwerking

Samsom: ‘De umc’s in Nederland zorgen door hun unieke combinatie van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs als geen ander voor innovaties in de zorg en daarmee voor de toekomst van de gezondheidszorg van ons land. Beter samenwerken is daarbij essentieel, en daar wil ik graag een voortrekker in zijn.’

NFU

De NFU is het samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (umc’s) in Nederland. Het NFU bestuur benoemt zijn voorzitter en vice-voorzitter uit eigen kring. De vice-voorzitter wordt de nieuwe voorzitter. Na wisseling van de wacht blijft de voormalig voorzitter nog een jaar aan als vice-voorzitter.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.