Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis beloont deelnemers Zorg voor Beter

MAARSSEN - Zorgverzekeraar Menzis biedt instellingen een bonus als ze meedoen aan verbetertrajecten in het kader van Zorg voor Beter. Menzis en het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) tekenen hiertoe op 30 november een overeenkomst. Doel van dit convenant is om de zorg te verbeteren.

Bonus op standaard tarief

Zorg voor Beter omvat verbeteringen van zorg bij decubitus, valpreventie, omgaan met probleemgedrag, eten en drinken, medicatieveiligheid, preventie van seksueel misbruik en zeggenschap. Zorgaanbieders die een contract hebben bij Menzis ontvangen een bonus op het standaard tarief wanneer zij daadwerkelijk deelnemen aan één of meerdere trajecten.

Menzis gezondheidscentra

Onlangs leidde de aankondiging van Menzis dat de zorgverzekeraar eigen gezondheidscentra gaat vestigen tot beroering onder artsen.

Inkopen van zorg

Als zorgverzekeraar is Menzis verantwoordelijk voor het inkopen van voldoende, doelmatige en vooral kwalitatief goede zorg. In het kader van het programma Zorg voor Beter heeft het NIZW Zorg de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de verbetertrajecten. Dit gebeurt in samenwerking met andere kennisinstituten, beroepsverenigingen, cliëntenorganisaties en brancheorganisaties. Voor het concreet verbeteren van zorg zijn zeven verbetertrajecten ontwikkeld. Zorgaanbieders kunnen zich inschrijven voor deze verbetertrajecten.

Zorg voor beter

Zorg voor Beter is een initiatief van het ministerie van VWS. Het programma geeft een extra kwaliteitsimpuls aan de thuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurende geestelijke gezondheidszorg. Dit gebeurt in samenspraak met de brancheorganisaties, beroepsverenigingen en cliëntenorganisaties. NIZW Zorg voert de verbetertrajecten uit onder regie van ZonMw. (ZorgVisie – Ruud Koolen)

Lees meer: Zorg voor Beterdag op 30 november

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.