Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis zet in op preventie met app

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Menzis gaat meer inzetten op preventie en gezonde leefstijl. De Menzis SamenGezond app helpt mensen bij een gezonde leefstijl.
SJG Weert app
Foto: iStock

Menzis SamenGezond is een gezondheidsprogramma met bijbehorende app, waarmee mensen op basis van persoonlijk inzicht zelf hun gezondheid op peil kunnen houden of verbeteren.

Menzis-bestuursvoorzitter Ruben Wenselaar

‘Menzis is er van overtuigd dat via gezonde gedragsverandering nog veel gezondheidswinst is te behalen. Dat is allereerst belangrijk voor mensen zelf: zo verbeteren zij hun eigen gezondheid en hun kwaliteit van leven. We helpen mensen inzicht te krijgen in hun persoonlijke gezondheidssituatie en ondersteunen ze bij datgene dat zij daar zelf aan kunnen doen’, licht Menzis-bestuursvoorzitter Ruben Wenselaar toe. ‘Dat levert niet alleen gezondheidsvoordeel op voor individuele deelnemers, het zal ook een bijdrage leveren aan het oplossen van het maatschappelijke probleem van stijgende zorgkosten. Menzis SamenGezond sluit bovendien aan bij de activiteiten die Menzis al ontplooit op het gebied van preventie en gezonde gedragsverandering.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.