Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mezzo ontevreden over regels extraatje

BUNNIK - Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, is ontevreden met de bureaucratische regels rond het uitkeren van het extraatje. De organisatie wil binnenkort met staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid in gesprek hierover.

Het vorige kabinet heeft besloten alle mantelzorgers een extraatje van 250 euro te geven voor hun vrijwilligerswerk als teken van waardering voor hun inzet. Het geld zou in november voor het eerst worden uitgekeerd.

Extraatje voor mantelzorgers

Volgens Mezzo blijken er nu hele bureaucratische regels te gelden bij de vraag wie wel en niet voor het extraatje in aanmerking komt. Het geld is bijvoorbeeld alleen bestemd voor mensen die vrijwillige zorg bieden aan ouderen en zieken die thuiswonen. Als de hulpbehoeftigen in een verpleeghuis of verzorgingshuis verblijven, geldt de regeling niet, zegt Mezzo.

Regels

Mezzo vindt dat de regels simpeler moeten, en dat veel meer mantelzorgers recht op de vergoeding zouden moeten krijgen. Als de oudere of zieke uitsluitend wordt verzorgd door mantelzorgers, krijgen die ook niets, aldus Mezzo. Als een oudere alleen huishoudelijke zorg via thuiszorg krijgt, lopen zijn mantelzorgers het extraatje eveneens mis. (ANP)

Lees ook:

Ross geeft mantelzorgers toch extraatje

SVB gaat uitkeringen aan mantelzorgers uitbetalen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.