Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Middin sluit acht woonlocaties

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Middin sluit in de loop van 2014 acht woonlocaties. Als reden noemt Middin de ingrijpende maatregelen van de overheid.
Middin sluit acht woonlocaties
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Op de acht locaties wonen ruim honderd cliënten. Zij worden verhuisd naar andere locaties. ‘We gaan daarover met elke cliënt in gesprek zodat we kunnen kijken welke woonlocatie het beste aansluit bij de zorgbehoefte’, aldus Middin. Voor de vaste medewerkers van de betreffende woonlocaties geldt dat zij binnen Middin kunnen blijven werken.

Criteria

De organisatie laat weten geen andere mogelijkheid te zien om goede zorg te blijven leveren zonder dat er financiële tekorten ontstaan. Middin heeft bij de keuze van de acht woonlocaties gekeken naar behoud van cliënten en nieuwe instroom van cliënten met de zorgzwaartepakketten 1, 2 en 3. Ook de zorgbehoefte van toekomstige cliënten, rendabiliteit en een eventueel aflopend huurcontract waren criteria voor de sluiting van een locatie.

Cliënten en medewerkers

Middin sluit de locaties door maatregelen van de overheid, zoals de verlaging van het AWBZ-tarief met 6,25 procent. Daarnaast zullen er in de toekomst steeds minder cliënten bij Middin komen wonen omdat nieuwe cliënten met een lage zorgzwaarte niet meer toegelaten worden tot een zorginstelling. De afnemende instroom cliënten zorgt ervoor dat op woonlocaties lege plekken ontstaan. Tot slot gaat een deel van de ondersteuning van mensen aan huis naar de gemeenten. Elke gemeente bepaalt zelf welke zorgaanbieders de zorg aan hun burgers mogen leveren.

Middin

Bij Middin zorgen 2950 medewerkers voor ruim 4000 cliënten. Middin heeft in totaal 193 locaties. Het hoofdkantoor staat in Rijswijk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.