Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Miljoenenclaim AMC na mislukt zorghotel

Mark van Dorresteijn
Vastgoedbedrijf M. Caransa BV claimt 35 miljoen euro van het AMC vanwege het mislukte zorghotel Zotel. Het vastgoedbedrijf is daartoe een civiele procedure gestart, zo meldt het Financieele Dagblad.
Miljoenenclaim AMC na mislukt zorghotel

Volgens het vastgoedbedrijf zou het AMC een gezamenlijk vastgoedproject in het honderd hebben laten lopen. Het plan voor hun zogenoemde ‘Zotel’ werd in 2004 gepresenteerd. Zij waren de eersten die het concept in Nederland lanceerden. Het zorghotel zou pal naast het AMC komen te staan en tweehonderd gastenkamers plus twintig appartementen tellen. In 2007 had het de deuren moeten openen, maar de gedachte bouwlocatie ligt nog steeds braak.

Getuigen

De Amsterdamse rechtbank heeft dezelfde vordering van Caransa vorig jaar in eerste instantie afgewezen. Het AMC is volgens de rechtbank niet tekort geschoten in de nakoming van de samenwerkingsovereenkomst met Caransa voor het zorghotel. Nu probeert Caransa voor het Amsterdamse gerechtshof opnieuw om het conflict in haar voordeel te beslechten. Het vastgoedbedrijf roept nu een achttal getuigen op om in hoger beroep opnieuw te proberen om de schuld bij het AMC en de gemeente te leggen, zo meldt het dagblad. Behalve de eigen directeur Maurits Caransa laat het vastgoedbedrijf onder meer de voormalig directeur van het AMC-vastgoedbedrijf, Hans Eekel, en de huidig directeur daarvan getuigen.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Zij waren niet de eersten. Lex Hilbers was tien jaar eerder in 1994(een van)de eerste(n)die in het SMT in Hengelo een Zotel startte. Met de huidige sterk verkorte ligduur is het Amerikaanse concept inmiddels gedateerd. Dit jaar is het Zotel in Hengelo gesloten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.