Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoenenlening ter compensatie MST

Mark van Dorresteijn
Medisch Spectrum Twente (MST) krijgt van de gemeente Enschede een lening van maximaal 17,5 miljoen euro over een periode van twintig jaar, waarvan de eerste vijf jaar rentevrij. Van die lening is zes miljoen een achtergestelde lening. Dat staat vandaag in dagblad TC Tubantia.
Miljoenenlening ter compensatie MST

De lening werd toegezegd na afspraken over parkeerplaatsen voor personeel, bezoekers en patiënten. Personeel parkeert in de garage van het MST. Bezoekers en patiënten worden verwezen naar de Van Heekgarage.

Van Heekgarage

De Van Heekgarage is in het bezit van de gemeente. “Wij gaan het MST niet subsdiëren”, benadrukt Jeroen Goudt, wethouder Enschede, in het dagblad. “Het geleende geld is een compensatie voor verlies aan parkeerinkomsten aan het MST. De hoogte van de lening is berekend aan de hand van extra inkomsten in de Van Heekgarage in de komende twintig jaar. Die zullen aanzienlijk zijn”

Nieuwbouw

De nieuwbouw inclusief inrichting gaat het ziekenhuis circa 350 miljoen euro kosten. Eind dit jaar is die rond, verwacht bestuurder Lex Hilbers in het dagblad. „Volgend jaar wordt de eerste paal geslagen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Onderzoek naar optreden IGZ bij neuroloog MST

Patiënten Ziekenhuisgroep Twente zijn online

Medisch Spectrum Twente schrapt 200 banen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.