Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Minder cliëntenwoningen bij Sherpa en Amerpoort’

De actiegroep ‘Initiatiefgroep Beschermd Terrein Sherpa’ (IGBTS) meldt dat het aantal gehandicapte bewoners op de terreinen van Sherpa en Amerpoort in gemeente Baarn wordt teruggebracht van 725 naar 550. De groep concludeert dat op basis van cijfers over de sloop van gehandicaptenwoningen op de terreinen.
‘Minder cliëntenwoningen bij Sherpa en Amerpoort’

Op de terreinen van de gehandicaptenorganisaties Sherpa en Amerpoort wordt de reguliere woonwijk Drakenburgergracht gerealiseerd. IGBTS voert al geruime tijd actie tegen de komst van de nieuwbouw op de terreinen. De groep pleit voor een ‘beschermd woongebied’, exclusief voor cliënten en dus zonder reguliere woningen. Uit een nieuw bestemmingsplan en een nieuwe sloopregeling zou nu blijken dat er meer woningen voor gehandicapten gesloopt worden dan de actiegroep voorheen had afgesproken met de gemeente en de zorgaanbieders. “Voor de te slopen paviljoens (waar gehandicapten wonen, red.) komt geen nieuwbouw in de plaats, althans wij hebben dat nergens kunnen ontdekken”, schrijft IGBTS. “Op het terrein van de Amerpoort worden méér paviljoens gehandhaafd dan op het terrein van Sherpa. Echter, ook daar wordt er gesloopt waardoor het aantal cliënten dat daar kan wonen, de komende tien jaar zal afnemen. In het bestemmingsplan staat dat het aantal gehandicapte bewoners van Sherpa en Amerpoort samen, teruggebracht zal worden van 725 tot 550.”

Natuurlijk verloop

Volgens zorgorganisatie Sherpa worden er in het huidige plan 550 tot 600 woonplaatsen gecreëerd voor gehandicapten. “Dat is, rekening houdend met het natuurlijk verloop, voldoende voor het huidige aantal bewoners van de terreinen van Sherpa en Amerpoort.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Toch omgekeerde integratie op terrein Amerpoort en Sherpa

Fusie Amerpoort en Sherpa van de baan

Rechter schorst voorzitter raad van toezicht Sherpa

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. RvB Amerpoort en RvB Sherpa spreken over huidige bewoners die op de terreinen kunnen blijven wonen. Dit is onvoldoende toezegging voor continuïteit. Onderzocht moet worden of er bewoners terug willen die in het verleden de poort uitgegaan zijn. Voorts moet men er ook van uitgaan dat zich nieuwe bewoners kunnen melden.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.