Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Minister Gehandicaptenzaken: ‘Triage ic-bedden voorkomen heeft absolute prioriteit’

Hester Hinloopen
De gehandicaptenzorg kampt met verschillende problemen als gevolg van de coronacrisis: een tekort aan beschermingsmiddelen en personeel, en de thuissituatie die onder hoge druk staat. Maar het allerbelangrijkste is dat we voorkomen dat triage toegepast moet worden, aldus minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink. Want wanneer het erop aankomt, zullen mensen met een beperking het afleggen tegen ‘gezonde’ coronapatiënten. Zij maken daarmee minder kans om behandeld te worden op de intensive care.
minister Gehandicaptenzaken Rick Brink
Foto: Stijn Ghijsen
Premium

Hoe gaat het met u

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Ondanks dat ik de zorgen van Rick zeker deel. Wil ik toch even stil staan bij de mensen met een handicap die in eigen regie thuis wonen. Met en zonder pgb og waar de partner in de zorg werkt. Deze groep lijkt vergeten te worden. Zeker wat betreft beschermingsmiddelen en testen. Mari Sanders en ondergetekende proberen hier aandacht voor te krijgen. Met onze dagelijkse vlogs. http://Www.troostoverleven.nl
   Wil je meer weten.
   Jan Troost http://www.inclusieverenigt.nl

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.