Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Minister Kuipers kondigt concentratie acute zorg aan

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Minister Ernst Kuipers van VWS gaat het acute zorglandschap op de schop nemen. Hij schetst in een Kamerbrief zeven uitgangspunten voor het slimmer organiseren van de acute zorg. VWS wil met ‘weloverwogen beleid’ maatschappelijke weerstand tegen het verdwijnen van SEH’s verminderen.
Ernst Kuipers Door Martijn Beekman 1 Zv
Minister Ernst Kuipers door Martijn Beekman, Rijksoverheid
Premium

Kuipers wil de acute zorg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Eindelijk neemt VWS het initiatief om het zorglandschap opnieuw in te richten met als doel een proces in gang te zetten waardoor de kwaliteitsverbetering van de zorgverlening structureel van aard wordt.
   Natuurlijk dient dat in samenhang en in overleg plaats te vinden voor het draagvlak van de transitie.
   Om de nodige verandering in gang te zetten ondersteun ik het idee om te beginnen de SEH’s aan de kwaliteitseisen te laten voldoen. Dat levert concentratie van de SEH’s op.
   Ik ben voorstander die als Nedab te financieren zoals de brandweer. Dan komt er ruimte met een andere geldstroom vrij om ook de planbare zorg voor de complexere behandelingen te gaan concentreren en te heralloceren met als doel kwaliteitsverbetering. MSB’s kunnen dan geleidelijk ontkoppeld worden van de ZHS lokaties en kan gewerkt worden aan de transitie naar een netwerkorganisatie. Het is tijd voor een deltaplan 2050 voor de zorg.
   Namens Burgerinitiatief Herinrichting van de gezondheidszorg.

  2. Lees alle reacties
  3. Dit komt compleet niet als een verrassing! De potloodschets was stiekem al vervangen door een watervaste stift! Simpelweg een aantal SEH.’s doodknijpen met onuitvoerbare “kwaliteitsnormen” Niet jezelf afvragen waarom er een tekort aan personeel is, maar deze het werk zo burocratisch verzwaren dat het plezier sowieso vergald wordt. Ambulances zijn zo goed uitgerust dat je bijna geen ziekenhuis meer nodig hebt en rustig door Nederland kan toeren. Nou ik hoop niet voor deze minister dat hij met een ernstige verbloeding langs 3 of meer ziekenhuizen moet reizen in zo’n geel klein ziekenhuis op wielen voordat hij een SEH gevonden heeft die open mocht blijven!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.