Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minister Schippers start permanente monitor e-health

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers wil sterk inzetten op het stimuleren van het gebruik van e-health. Om een beter zicht te krijgen op het gebruik van e-Health in Nederland start de minister een permanente monitor. Dit schrijft minister Schippers in een brief aan de Tweede Kamer.
Minister Schippers start permanente monitor e-health

De monitor moet zorgpartijen ook stimuleren om met e-health aan de slag te gaan en betere coördinatie mogelijk maken. Door slim gebruik van e-health zijn grote voordelen in de gezondheidszorg te behalen, zo stelt de minister. ‘Het gebruik van e-health kan helpen bij de uitdaging om de vrijheid en zelfredzaamheid van patiënten te versterken, oplossingen te bieden voor het dreigend personeelstekort, het verbeteren van de patiëntveiligheid en de zorg en de kostenstijging te beperken. Maar boven alles is ICT een middel en geen doel en moet als zodanig ook worden ingezet.’

Regelgeving

Ook gaat zij samen met de NZa kijken welke regelgeving aangepast dient te worden om het gebruik van e-health breder mogelijk te maken en te stimuleren. Daarnaast stelt zij 5 miljoen euro beschikbaar voor het creëren en toepassen van standaarden op het gebied van e-health. ‘De vrijblijvendheid is voorbij, alleen als er echt werk van gemaakt wordt, krijgen e-health toepassingen een plaats in onze gezondheidszorg. Ik wil hierbij graag ondersteunen, maar het is aan het veld zelf om hiermee aan de slag te gaan,’ aldus Schippers.

Nationale Implementatie Agenda

In haar brief sluit de minister aan bij de Nationale Implementatie Agenda (NIA) e-health die haar eerder vandaag werd aangeboden door vertegenwoordigers van patiënten, zorgverleners en zorgverzekeraars. Tijdens de overhandiging van de agenda liet Schippers weten dat zij sterk wil inzetten op e-health. Daarbij wil ze vooral het veld inzetten om de implementatie tot een succes te brengen. ‘De overheid heeft daarbij een faciliterende rol’, aldus Schippers.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

Brede samenwerking voor invoering e-health

Altrecht vraagt cliënten om beste e-health idee

Dossier e-health

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.