Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mkb en eerstelijn gaan samenwerken in het Zuiden

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) en de eerstelijnsgezondsheidszorg gaan in Zuid-Nederland samenwerken. Hiertoe hebben het onafhankelijke klankbord voor mkb-ondernemers Syntens en de koepelorganisatie voor de ondersteuning van eerstelijnsgezondheidszorg Robuust een verklaring ondertekend.
Mkb en eerstelijn gaan samenwerken in het Zuiden

Syntens en Robuust willen met de intentieverklaring een brug slaan tussen de eerste lijn en het bedrijfsleven om zo de marktvraag en het aanbod beter op elkaar af te stemmen. Dat is volgens de partijen nodig vanwege de overheveling van taken van de tweede naar de eerste lijn, de invoering van integrale bekostiging, het ontstaan van zorggroepen en de toenemende vraag naar zelfmanagement van de patiënt.

De eerste gezamenlijke activiteit van Syntens en Robuust vindt begin juni plaats. Tijdens deze activiteit krijgt het mkb de kans om een te ontwikkelen product of dienst te laten aanscherpen door een groep gebruikers en stakeholders uit de eerste lijn. Deze groep zal hierbij aangeven hoe een product of dienst ontwikkeld moet worden om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de innovatiewensen, rekening houdend met de knelpunten binnen de eerstelijnsgezondheidszorg, om zo tot een snellere en succesvollere marktintroductie te komen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Live online symposium: Innovatie in de patiëntenzorg

Tien innovatietips van deskundigen

Klink wil betere eerstelijnszorg

Agis en NPCF meten samen eerstelijnszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.