Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Mogelijk miljoenenfraude met spiraaltjes’

Ziekenhuizen hebben wellicht voor miljoenen gefraudeerd door patiënten zelf hun spiraaltje te laten betalen en deze vervolgens toch te declareren aan de zorgverzekeraar. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.
'Mogelijk miljoenenfraude met spiraaltjes'
Foto: ANP XTRA Koen Suyk

Ziekenhuizen hebben volgens het AD mogelijk massaal spiraaltjes gedeclareerd terwijl die door de gebruikers zelf werden betaald. Zorgverzekeraars onderzoeken in hoeverre sprake was van opzet, schrijft de krant. Mogelijk hebben de verzekeraars voor miljoenen euro’s ten onrechte uitbetaald.

Bewuste misleiding

Bij een eerste onderzoek van zorgverzekeraar Achmea zouden al meerdere gevallen van bewuste misleiding aan het licht zijn gekomen. Vrouwen die een spiraaltje wilden laten inbrengen, werden door het ziekenhuis weggestuurd als zij er geen bij zich hadden. Die moesten ze eerst zelf kopen en later bij de verzekeraar in rekening brengen. De vergoeding die ziekenhuizen krijgen voor het plaatsen van het voorbehoedsmiddel is echter inclusief de aanschafkosten van het hormoonspiraaltje. De misstand kwam aan het licht door een kritische patiënt. Zij meldde zich bij de verzekeraar met de vraag waarom ze het spiraaltje zelf moest kopen. Bij het krijgen van een kunstheup is het ook niet gebruikelijk dat de patiënt zelf met de heup naar het ziekenhuis komt. (AD)

2 REACTIES

  1. Geweldige laatste zin:’Bij krijgen van kunstheup is het ook niet gebruikelijk dat patiënt zelf met de heup naar het ziekenhuis komt.’
    Patiënt:“dr, hier hebt u 5 kunstheupen van mijn zorgverzekeraar. Kijk tijdens de operatie welke ’t beste past. De rest graag hierna retour”.
    ‘Mijn zorgverzekeraar is bang dat U anders een andere, duurdere, kunstheup extra in rekening brengt en om de kosten te dekken gaf de verzkeraar me deze 5 heupen mee..’
    Je dag is weer goed met zo’n bericht.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.