Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mogelijk nieuwe aanbesteding thuiszorg in Helmond

Er komt mogelijk een nieuwe aanbesteding van de thuiszorg in Helmond. De problemen in de thuiszorg nemen volgens wethouder Jos Boetzkes (PvdA) van Maatschappelijke Dienstverlening dermate vormen aan dat een nieuwe aanbesteding noodzakelijk is. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.
Mogelijk nieuwe aanbesteding thuiszorg in Helmond

Boetzkes zegt dat in een toelichting op een raadsinformatiebrief die het college van B en W dit weekeinde aan de Helmondse gemeenteraad heeft gestuurd.In die brief schrijft de Helmondse wethouder dat de wachtlijst voor mensen die thuiszorg nodig hebben de afgelopen weken fors is opgelopen. Op dit moment staan er meer dan honderd mensen op die lijst. Oorzaak voor die stijging is dat een van de aanbieders van thuiszorg, Savant, het werk niet aankan door een groot tekort een gekwalificeerd personeel.

Wachtlijst wegwerken

Op korte termijn hoopt Boetzkes de wachtlijst te kunnen wegwerken door andere aanbieders van thuiszorg in Helmond in te schakelen. Een daarvan, Thuiszorg Service Nederland, is al van start gegaan. Maar de wethouder hoopt binnenkort nog meer aanbieders te kunnen strikken. Met deze maatregelen hoopt hij de ergste problemen snel weg te werken, maar voor de lange termijn is waarschijnlijk een nieuwe aanbesteding nodig. Nadere details daarover wil de wethouder nog niet geven. Ook wil hij niet zeggen of de tarieven die Helmond voor de thuiszorg betaalt dan omhoog gaan. (Eindhovens Dagblad)

Lees ook:

Thuiszorg Helmond ontslaat 170 medewerkers
Helmond vreest geldtekort voor thuiszorg
300 gedwongen ontslagen bij Savant
Savant gaat 100 mensen ontslaan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.