Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mogelijk overname zorghotels Rode Kruis

Mark van Dorresteijn
De twee zorghotels van het Rode Kruis in Rheden en Wezep worden mogelijk overgenomen. Daardoor kunnen de vakanties voor chronisch zieken, ouderen en gehandicapten worden voortgezet. Eerder was sprake van mogelijk sluiting van de hotels.
Mogelijk overname zorghotels Rode Kruis

Dat heeft het Rode Kruis dinsdag bekendgemaakt nu de organisatie fors moet bezuinigen om een sluitende begroting te krijgen. Daardoor verdwijnen ook 17 banen, verdeeld over de zeven regiokantoren in het land. Het personeel is daarvan dinsdagmorgen op de hoogte gesteld.

Overnames

Voor overname van De Valkenberg in Rheden is het Rode Kruis in gesprek met zorgorganisatie De Gouden Leeuw Groep. Voor het andere onderkomen in Wezep, Hotel IJsselvliedt, heeft de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk belangstelling. De overnames hebben naar verwachting beperkte personele consequenties, stelt het Rode Kruis. ‘Ook zullen er weinig tot geen gevolgen zijn voor de hulpverlening aan de gasten en voor de vrijwilligers die de hulpverlening mede mogelijk maken’, aldus het Rode Kruis.

Financiële problemen voorkomen

De bezuiniging is nodig omdat het Rode Kruis toekomstige financiële problemen wil voorkomen. Daarom vroeg de ledenraad vorig jaar het verenigingsbestuur om met een plan te komen voor een sluitende begroting op termijn. De zorghotels waren een zware last op de begroting. De ledenraad moet uiteindelijk instemmen met het afstoten van de exploitatie van de zorghotels. (ANP | Foto: RKZ)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.