Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Monitoren op afstand maakt ouderen veel goedkoper

Mario Gibbels
Technologie om op afstand te monitoren maakt ouderen langer zelfstandig en reduceert de kosten voor zorgaanbieders. Dit blijkt uit een nieuwe studie.
Monitoren op afstand maakt ouderen veel goedkoper

Voor de studie werden 33 Amerikaanse ouderen, bewoners van een verpleeghuis, in een complex geplaatst waar ze meer zelfstandig, maar ondersteund, kunnen leven. Een besparing van jaarlijks 1,85 miljoen dollar, ofwel ruim 1,3 miljoen euro.

Sensortechnologie

De zelfstandige eenheden zijn uitgevoerd met sensortechnologie, speciaal ontwikkeld voor 60-plussers die uit een verpleeghuis afkomstig zijn. De sensortechnologie is afkomstig van Courtland HT en wordt beheerd door Healthsense. Met de technologie zij de proefpersonen twee jaar lang gevolgd.

Kosten

De kosten voor deze technologie bedroegen in totaal ruim 200.000 euro voor een jaar wonen in deze gemonitorde setting, een groot contrast met de 1,5 miljoen euro die een jaar verpleeghuis voor de 33 bewoners had gekost. De jaarlijkse kosten puur voor de sensortechnologie bedroeg rond de 28.000 euro. (bron: medicalnewstoday.com)

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

2 REACTIES

  1. De titel is knullig gekozen. Het gaat om het feit dat mensen in staat worden gesteld veilig te wonen waarbij de zelfredzaamheid wordt gestimuleerd. Beheer op afstand met scensortechnologie is een onderdeel van de oplossing die uitsluitend werkt als de bestaande zorgmethodieken worden aangepast. En niet “on top off” want dan wordt het al gauw onbetaalbaar. Menswaardige oplossingen is waar het mijnsinsziens om gaat.

  2. Lees alle reacties
  3. Erg ongelukkige titel.
    Hoezo ‘maakt ouderen goedkoper’. Zijn ouderen alleen maar een kostenpost dan??? Voorstel om te vervangen door ‘zorg voor ouderen’ oid, want op deze manier wordt Zorg op Afstand in een heel verkeerd en ongewenst daglicht gepresenteerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.