Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘MRSA-beleid ziekenhuizen kan veel soepeler’

Mark van Dorresteijn
Het is niet meer nodig halsoverkop een hele ziekenhuisafdeling te sluiten als er een besmetting met ziekenhuisbacterie MRSA is gevonden. Dat stelt internist-infectioloog Marjan Wassenberg in een onderzoek waarop zij volgende week aan de Universiteit van Utrecht promoveert.
‘MRSA-beleid ziekenhuizen kan veel soepeler’

Ook lijkt het niet langer nodig varkens- en kalverenhouders te isoleren bij een ziekenhuisopname, omdat ze mogelijk MRSA onder de leden hebben.

Sneltesten

Volgens Wassenberg werken sneltesten op MRSA-besmetting zo goed dat preventieve, kostbare maatregelen niet of nauwelijks meer nodig zijn. Het Universitair Medisch Centrum Utrecht werkt sinds 2006 met twee sneltesten, die binnen enkele uren tot een dag uitsluitsel geven over een mogelijke besmetting. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Onderzoekers gaan strijd aan met agressievere MRSA

Verdubbeling aantal MRSA-gevallen in ziekenhuizen

Antibioticagebruik boeren vergroot MRSA-risico

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

1 REACTIE

  1. De suggestie dat het wel wat “gemakkelijker” kan bij MRSA is mij te kort door de bocht.
    Het blijft erg opletten. Wel blijkt nu de aan- of afwezigheid van de MRSA sneller vast te stellen te zijn. Dat is winst en maakt dat de noodzakelijke korter kunnen zijn of misschien zelfs te voorkomen.maatregelen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.