Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

MRSA bij verzorgingshuis Beth Shalom

Bij het Amstelveense verzorgingshuis Beth Shalom is de ziekenhuisbacterie MRSA aangetroffen. Dat heeft actualiteitenprogramma Nieuwsuur (@Nieuwsuur) donderdagavond gemeld. Het verzorgingshuis stond al onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
MRSA bij verzorgingshuis Beth Shalom

De inspectie schrijft over een ‘forse uitbraak’ in een rapport dat is opgesteld na een onaangekondigd bezoek bij Beth Shalom.

Reactie

Ella Wijnschenk-Oesterman, voorzitter van de raad van toezicht van Beth Shalom, reageert in een persverklaring: “Ruim twee maanden geleden bleek een cliënt van Beth Shalom na een bezoek aan een ziekenhuis besmet te zijn. Beth Shalom heeft direct op alle relevante plaatsen melding gedaan van de MRSA-besmetting: IGZ, GGD, zorgkantoor, cliënten, familie, ziekenhuizen. Er is volgens de in Nederland geldende protocollen gehandeld. De suggestie die in de uitzending van Nieuwsuur wordt gewekt dat er niets aan de bacterie is gedaan, klopt dus niet. Overigens schrijven de protocollen voor dat een MRSA-drager pas volledig MRSA-vrij wordt verklaard, als hij een jaar lang MRSA-vrij is getest.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verscherpt toezicht bij drie verpleeghuizen

Hoogleraar dempt paniek over MRSA

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.