Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

MRSA op longafdeling Westfriesgasthuis

Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft een opnamestop voor nieuwe longpatiënten afgekondigd, nadat bij drie patiënten van de longafdeling de MRSA-bacterie is vastgesteld. De patiënten worden nu geïsoleerd verpleegd. Dat meldt persbureau Novum.
MRSA op longafdeling Westfriesgasthuis

Eerdere kamergenoten van de besmette patiënten en het verplegend personeel worden onderzocht. Dat meldde het ziekenhuis gisteren. De uitslag van de onderzoeken wordt vandaag verwacht. Het ziekenhuis heeft om verspreiding te voorkomen ook de bezoekregeling op de longafdeling beperkt. (Novum – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

MRSA bij verzorgingshuis Beth Shalom

Hoogleraar dempt paniek over MRSA

Rijnstateziekenhuis tes op MRSA

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als er ergens een vloek op rust dan is het op de “wisselende contacten”van artsen en verpleegkundigen aan bed. Als er 1 gapend gat is in de verpleegkundige/medische opleidingen dan is het wel de noodzaak van sociale hygiëne en het naleven hiervan. Hoe vaak is visite lopen handgeven begripvol op de rand van het bed zitten etc etc. Handen wassen blijft een cruciaal punt. Na eigen ervaring bij opname heb ik eens geobserveerd hoe vaak de zorgverlener in de “fout”ging. Geloof mij vrij het is om te huilen. Dus laten we (gewassen) hand in eigen boezem steken, oppassen betekend handen wassen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.