Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MST en ZGT willen samen in coöperatie

De samenwerking tussen het Medisch Spectrum Twente (MST) en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) zal uiteindelijk de vorm krijgen van een coöperatie. Dat maakten de bestuursvoorzitters van beide ziekenhuizen vorige week bekend. De coöperatie als ondernemingsvorm maakt het mogelijk dat ook andere ziekenhuizen uit de regio, die op deelgebieden willen samenwerken, kunnen aansluiten.
MST en ZGT willen samen in coöperatie

De topklinische en hoogcomplexe zorg voor inwoners van Twente beschikbaar houden. Dat is volgens bestuurders Herre Kingma (MST) en Meindert Schmidt (ZGT) het doel van de samenwerking. ‘Ook willen we dat medisch specialisten en andere professionals in regionaal verband specialisaties kunnen ontwikkelen en behouden. Dit zal uiteindelijk leiden tot meer mogelijkheden voor innovatie.’

Menzis

De samenwerking is mede geïnitieerd door de medische staven van beide ziekenhuizen en de maatschappen. De twee voorzitters nemen een jaar de tijd om met hen samen alle details uit te werken. Zorgverzekeraar Menzis staat positief tegenover de samenwerking. Ria Stegehuis, lid directieraad Menzis: ‘Juist in deze tijd waarin beschikbaarheid, kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg onder druk staan, is het belangrijk dat zorg zo veel mogelijk dicht bij de verzekerden geleverd blijft worden. Hiermee blijft topklinische en hoogcomplexe zorg ook in de toekomst voor de regio behouden.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

MST en ZGT willen samen in coöperatie

Ziekenhuis Winterswijk richt vizier op Twente

Ton Ruikes bestuurder bij ZGT

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.