Nationale Diabetes Challenge zoekt financiering

Iedereen is laaiend enthousiast over de gezondheidswinst van de Nationale Diabetes Challenge. Maar een structurele financiering ontbreekt nog steeds voor het wandelevenement van Bas van de Goor.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bas van de Goor (midden), initiator van het wandelevenement Nationale Diabetes Challenge, in actie in Sleeuwijk.
Bas van de Goor (midden), initiator van het wandelevenement Nationale Diabetes Challenge, in actie in Sleeuwijk.

De gunstige effecten van Nationale Diabetes Challenge zijn onomstreden. Doordat diabetespatiënten wekelijks gezamenlijk wandelen met hun hulpverleners verbetert hun bloedsuikerspiegel en de kwaliteit van leven aanzienlijk. De patiënten hebben minder medicatie nodig en kunnen soms zelfs helemaal zonder. Het aantal mensen met een indicatie voor depressie neemt ook substantieel af. Daarnaast is er een significante reductie in lichaamsgewicht en heup- en buikomvang. Met name bij de doelgroep die een hoge Body Mass Index (BMI) heeft en fors te hoge bloedglucosewaarden. ‘Een arts zei me dat geen enkel medicijn zo’n gezondheidswinst behaalt’, zegt initiator en oud-topvolleybalsler Bas van de Goor, directeur

0
370

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.