Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Navitas Capital investeert in Domus Magnus

De private-equity partij Navitas Capital is met Amsterdamse woonzorgorganisatie Domus Magnus in zee gegaan. Beide partijen willen hun marktaandeel op de particuliere ouderenzorgmarkt laten groeien door luxe zorglocaties te openen.
Navitas Capital investeert in Domus Magnus

“Met onze participatie gaat Domus Magnus verder professionaliseren en inzetten op groei”, zegt Cees Janssen, directeur van investeerder Navitas Capital. Janssen kan niet zeggen hoe groot het aandeel van Navitas in Domus Magnus is of hoe lang de samenwerking tussen Navitas en Domus Magnus zal duren. “Al onze projecten zijn voor de lange termijn”, aldus Janssen. Navitas is bereid in de komende jaren vervolginvesteringen te doen.

Topsegment

Navitas heeft ervaring in de ouderenzorg. Het investeringsfonds werkt samen met de grootste Duitse ouderenzorgaanbieder Curanum. Desgevraagd is volgens Janssen in de toekomst samenwerking mogelijk tussen Domus Magnus en Curanum. “Maar dat is niet erg waarschijnlijk. Domus Magnus richt zich op het topsegment klanten, terwijl Curanum veel breder zorg aanbiedt.” Eerder stapte Navitas in Nederland al in de kinderopvangsector door samen te werken met organisatie Kinderopvang Nederland.

Monumentale panden

Directeur Erwin Miedema van Domus Magnus maakt bekend dat het opgehaalde kapitaal niet alleen in vastgoed, maar met name in mensen zal worden geïnvesteerd. “De vraag naar nieuwe locaties is erg groot en we zijn dan ook voortdurend op zoek naar geschikte monumentale panden. Door de betrokkenheid van Navitas kunnen we sneller aan die vraag voldoen. Domus Magnus draait uiteindelijk op de zorgorganisatie die de 5-sterren zorg en dienstverlening levert.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links

Domus Magnus

Navitas Capital

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.