Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Kamervragen over echtgenoot Schippers

De SP-fractie gaat Kamervragen stellen naar aanleiding van een uitzending van het NCRV-programma 'Altijd Wat' gisterenavond. De actualiteitenrubriek meldde dat de echtgenoot van minister Edith Schippers (VWS) één van de naaste adviseurs zou zijn van de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis.
Kamervragen over echtgenoot Schippers
Foto: VWS

Volgens de NCRV zou de echtgenoot van Schippers advies geven aan de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis. Of dit in werkelijkheid ook zo is, blijft de vraag. Hij is hoofd innovatie bij het ziekenhuis. SP Tweede Kamerlid Renske Leijten zegt op de site van ‘Altijd Wat’ over de uitzending: ‘Ik vind het zeer onverstandig dat de echtgenoot van een minister, die gaat over de toekomst van ziekenhuizen, de top van een ziekenhuis adviseert. De schijn van belangenverstrengeling kan daardoor opspelen en vragen over integriteit moet je als bewindspersoon vermijden. We gaan de minister president Rutte vragen wat hier precies

3
45

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.