Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Kamervragen over echtgenoot Schippers

De SP-fractie gaat Kamervragen stellen naar aanleiding van een uitzending van het NCRV-programma 'Altijd Wat' gisterenavond. De actualiteitenrubriek meldde dat de echtgenoot van minister Edith Schippers (VWS) één van de naaste adviseurs zou zijn van de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Kamervragen over echtgenoot Schippers
Foto: VWS

Volgens de NCRV zou de echtgenoot van Schippers advies geven aan de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis. Of dit in werkelijkheid ook zo is, blijft de vraag. Hij is hoofd innovatie bij het ziekenhuis. SP Tweede Kamerlid Renske Leijten zegt op de site van ‘Altijd Wat’ over de uitzending: ‘Ik vind het zeer onverstandig dat de echtgenoot van een minister, die gaat over de toekomst van ziekenhuizen, de top van een ziekenhuis adviseert. De schijn van belangenverstrengeling kan daardoor opspelen en vragen over integriteit moet je als bewindspersoon vermijden. We gaan de minister president Rutte vragen wat hier precies

3
57

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Beste Fred. De vele dwarsverbanden worden gevormd door een zeer multifunctioneel old-boys-netwerk,dat een zeker niet transparante , zeer ongewenste , maar wel cancereus uitzaaiende Gordiaanse knoop van belangenverstrengeling vormt, waarvoor slechts een oplossing is die ons een paar duizend jaar geleden werd aangereikt door ene Alexander met wel ..maxima-le gevolgen . Overigens , woorden als transparant, zinvol, client/patiënt -gericht en centraal zijn bestuurlijke code’s voor het tegenovergestelde !

  2. Lees alle reacties
  3. Geachte lezer,
    De maatschappij kent een heleboel dwarsverbanden.Wat vindt U van de bijbanen van de senatoren in de Eerste Kamer.De Eerste Kamer vormt toch samen met de Tweede Kamer de Staten-Generaal.
    Het is ook belangrijk dat de activiteiten op een transparante wijze plaatsvinden.
    Misschien is het zinvol wanneer deze heer plaats neemt in de Raad van Commissarissen.Het gaat uiteindelijk om de patientenzorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.